KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. 5. 2024 | Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko za 20 let v EU čerpalo dotace na řadu projektů, po některých zbyla jen pachuť. Jiné ale pomohly - jižní Morava koupila vlastní vlaky, Praha prodloužila metro a Plzeň má technologický park. Redakce iDNES.cz zmapovala, co se v Česku z unijních peněz podařilo a kde se dařilo méně.

Díky evropským dotacím vzkvetly Dolní Břežany, je z nich centrum českého výzkumu

2. 5. 2024 | Kněžice a Dolní Břežany mohou posloužit jako výkladní skříň toho, jak naložit s penězi, jež už od roku 2004 proudí do České republiky z Evropské unie. Celkově do Středočeského kraje za dvacet let nateklo na dotacích kolem 200 miliard korun. Levnější teplo do celé obce a přitom se ani z jednoho komína v zimě nevalí štiplavý kouř a škodlivé zplodiny.

Na Áčko do Motola dotace, na Déčko půjčka. Peníze z EU Praha nedostane ani na okruh

2. 5. 2024 | Více než 115 miliard korun. Tento obří obnos Evropská unie vyplatila hlavnímu městu na dotacích za poslední dvě dekády. Dost na to, aby z těchto peněz Praha fungovala celý jeden rok, a ještě pár miliard zbylo, jelikož schválený rozpočet pro letošní rok činí necelých 110 miliard. Vůbec největší dotace, kterou kdy Praha dostala, putovala na prodloužení linky metra A z Dejvic až do motolské nemocnice

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. 5. 2024 | V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího policistů Jana Rybanského žena utrpěla vážná zranění a byla převezena do nemocnice, kam bylo na pozorování převezeno i dítě z kočárku.

Furch skončil z osobních důvodů v Brně, na tři roky se upsal Boleslavi

1. 5. 2024 | Hokejisty Mladé Boleslavi posílil brankář Dominik Furch, jenž odchytal poslední dvě sezony v dresu brněnské Komety. S Bruslaři podepsal smlouvu na tři roky. Čtyřiatřicetiletý pražský rodák to řekl během dnešního setkání s médii u příležitosti zahájení „suché“ části přípravy na novou extraligovou sezonu.

Štíhlá jako laň, silná jako býk. Místo olympiády Matoušková kraluje horalkám

1. 5. 2024 | Se svojí štíhlou postavou se mezi lamželezy vymyká. A přece je laň Veronika Matoušková nejsilnější mezi silnými. Českou šampionkou ve skotských hrách. I vítězkou ligy. Bývalá atletka, které zdravotní patálie zbortily olympijský sen, našla ve sportu zase čistou radost.

U kladenských hokejistů skončil trenér Vejvoda, odchází sedm hráčů

1. 5. 2024 | U hokejistů Kladna skončil po dvou letech trenér Otakar Vejvoda mladší, jenž s Rytíři absolvoval dvě úspěšné baráže o extraligu. Klub hrajícího majitele Jaromíra Jágra na webu oznámil i sedm hráčských odchodů.

Důstojnou mzdu nemá víc než polovina Pražanů, hlavně kvůli dražšímu bydlení

1. 5. 2024 | Aleš pracuje na recepci a zároveň si v kombinované formě dodělává vysokou školu. Kvůli tomu nemá čas na další brigády. Je tak jedním z více než poloviny obyvatel metropole, jež nepobírá takzvanou minimální důstojnou mzdu. Tedy takovou, kterou většina společnosti považuje za standard.

Exprezident Václav Klaus se vrátil na vrchol Blaníku. Rytíři z hory nevyrazili

30. 4. 2024 | Přibližně tři stovky euroskeptiků, někteří nesoucí státní vlajky, v úterý odpoledne netrpělivě očekávaly na úpatí Blaníku příjezd Václava Klause. Tedy asi třetina počtu těch, kteří se tu shromáždili před dvaceti lety.

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. 4. 2024 | V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který ho řídil, navíc neměl řidičský průkaz a při dechové zkoušce nadýchal více než dvě promile alkoholu. Aby toho nebylo málo, snažil se podplatit i přítomnou hlídku, protože se chtěl vyhnout trestu. Ten ho však nemine.

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. 4. 2024 | Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy kelímků. Podle účastníků bylo velmi složité už v odpoledních hodinách sehnat nealkoholické nápoje. To ale pořadatel odmítá. Alkohol si podle některých pak mohli zakoupit i nezletilí. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pak začala prověřovat zásah policisty, který udeřil obuškem muže.

Vzniká unikátní prostor. Nová Spirála na Výstavišti přivítá diváky už na podzim

30. 4. 2024 | Hudební show Spirála Vzkříšení, činohra Madisonské mosty nebo třeba varietní představení The Saturn Revue. To všechno čeká od podzimu návštěvníky multifunkčního kulturního prostoru Nová Spirála na Výstavišti. Rekonstrukce bývalého divadla Spirála jde právě do finále, přičemž po jejím dokončení se bude jednat o na evropské poměry unikátní prostor.

Jsou tu falešní policisté, volali lidé na 158. Zmátli je studenti v kostýmech

30. 4. 2024 | Studenti se zbraněmi oblečení v černých stejnokrojích znepokojili dopoledne lidi v obchodním centru Šestka v Praze 6. Na linku 158 někdo zavolal, že se zde možná pohybují falešní policisté. Policie posléze zjistila, že jde o studenty, kteří se účastnili posledního zvonění.

Konečný opouští Spartu, míří do Komety za vidinou většího prostoru

30. 4. 2024 | Jakub Konečný bude v hokejové kariéře pokračovat v dresu Komety Brno. Jedenadvacetiletý centr, který v posledních sezonách hájil barvy Sparty, se tak vrací do klubu, kde do dorostu působil. Kometa o jeho příchodu informovala na klubovém webu.

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. 4. 2024 | Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy naboural do betonových svodidel. Hasiči zaseknutý vůz vyprošťovali několik hodin.

Sbírat houby vám nezakážeme, klidnil obavy lidí z Křivoklátska ministr Hladík

29. 4. 2024 | Ministr životního prostředí Petr Hladík vyrazil v pondělí na Křivoklátsko. Důvod? Hlavně klidnit emoce a přesvědčit zdejší obyvatele, že jejich obavy ze záměru vyhlásit zde národní park jsou liché.

Hromadná nehoda u letiště zastavila Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. 4. 2024 | Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v pondělí na 27. kilometru Pražského okruhu, kde došlo k hromadné dopravní nehodě čtyř osobních vozů. Provoz na okruhu byl od Karlovarské k Evropské ulici omezený. Při nehodě se zranili dva lidé, jeden z nich vážně a záchranáři ho museli uvést do umělého spánku. Řidič jednoho z aut narazil do odstaveného vozidla, objasnila policie příčinu kolize. ...

Trenér Gross má nového parťáka. Spartu s ním povede Stavjaňa

29. 4. 2024 | Hokejisty Sparty povede v příští sezoně společně s Pavlem Grossem nově Antonín Stavjaňa, který nahradí Miloslava Hořavu. Naposledy působil v Nitře, s kterou z 8. místa po základní části došel až ke slovenskému mistrovskému titulu.

Těžkooděnec udeřil obuškem muže na Majálesu, policie incident prověřuje

29. 4. 2024 | Policie prověřuje jednání těžkooděnce, který udeřil obuškem muže na sobotním festivalu Majáles v Praze. Na festivalu po jednom z večerních koncertů vznikly potyčky kvůli nevráceným zálohám za kelímky na pití. Policisté pondělním oznámením reagovali na video z akce, které se objevilo na síti X.

Výměna, která nemá obdoby. V Mladé Boleslavi si prohodí místa primátor a náměstek

29. 4. 2024 | Zajímavou výměnu primátora statutárního města schválili zastupitelé Mladé Boleslavi. Primátor Raduan Nwelati z ODS a jeho 1. náměstek Jiří Bouška (ANO + Volba pro Mladou Boleslav) si vyměnili křesla na základě dohody po komunálních volbách v roce 2022. Novým primátorem se tak stal Jiří Bouška a jeho 1. náměstkem Raduan Nwelati.



Zpravodajství KladnoDnes.cz

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové či modernizované vlaky. Nové smlouvy by měly začít platit od prosince 2029. Největší kontrakt ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...



Čtvrtek 2.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes