KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Tvář stará tisíc let. Podobu sv. Vojtěcha odhadli odborníci podle lebky z pokladu

25. 4. 2024 | Pravděpodobnou podobu patrona pražského arcibiskupství sv. Vojtěcha ve čtvrtek odhalili zástupci arcibiskupství a odborníci, kteří se na práci podíleli. Nejprve vytvořili digitální kopii lebky světce, která je součástí Svatovítského pokladu. Podobu pak pod vedením Cicera Moraese odhadli pomocí informací o úponu lebečních svalů a tloušťky měkkých tkání podle konkrétních rozměrů lebky.

V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém

25. 4. 2024 | Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž. Pravděpodobně se potopil kvůli zdravotnímu problému.

Omezí příjezd Středočechů do Prahy závory a buspruhy? Kraji se plány nelíbí

25. 4. 2024 | Vedení Středočeského kraje se ohradilo vůči záměrům Prahy 6 na regulaci dopravy. Jednat se má například o prodloužení pruhů vyčleněných pro MHD na tazích, kudy do metropole míří lidé ze středních Čech, nebo použití světelných závor pro omezení počtu aut, která budou moct do Prahy projet.

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. 4. 2024 | Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky znepokojila přednáška s psycholožkou.

Zámek Štiřín bude na prodej, o areál nemá zájem žádná státní instituce

25. 4. 2024 | Prodeji státního zámku Štiřín v Kamenici u Prahy, který sloužil jako konferenční centrum a jehož součástí je rozsáhlý park s golfovým hřištěm, nestojí nic v cestě. O zámek neprojevila zájem žádná oslovená státní instituce. Poslancům z kontrolního výboru Sněmovny to ve čtvrtek řekla ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Kateřina Arajmu.

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. 4. 2024 | Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se odehrál v blízkosti tramvajové zastávky Urxova v Sokolovské ulici.

Nechali v bytě živořit desítky koček. Žena dostala podmínku, syn zákaz chovu

25. 4. 2024 | Za chov koček v nevhodných podmínkách ve čtvrtek odvolací Městský soud v Praze potvrdil ženě čtyřměsíční podmínku se zkušební dobou na rok a osm měsíců a zákaz chovu koček na pět let. Jejímu synovi trest zmírnil, vypustil podmíněný trest a ponechal mu pouze tříletý zákaz chovu. Čtvrteční rozhodnutí je pravomocné. Oba obžalovaní vinu v minulosti odmítli.

Liška, plody a květiny. Autor slavného děvčátka s hračkami tvoří v Nuslích nový mural

25. 4. 2024 | V pražských Nuslích poblíž náměstí Bratří Synků mohou lidé obdivovat právě vznikající velkoplošnou nástěnnou malbu, tzv. mural. Jejím autorem je Dmitrij Proškin, který pracuje pod jménem Chemis. Mezi jeho nejznámější díla patří děvčátko s hračkami pod ukrajinskou vlajkou, které se nachází v nedaleké ulici, nebo plačící T. G. Masaryk v Olomouci.

V době páry i pod vodou. Půlstoletí metra připomene výstava i řada akcí

24. 4. 2024 | Návrhy podzemní dráhy v době páry, metro naplánované první republikou, to současné, ale i podzemka pod vodou nebo automatizované metro budoucnosti. Půlstoletí pražské MHD, ale i jeho přítomnost a budoucnost představuje nová putovní výstava k 50. výročí od zprovoznění linky metra C mezi Kačerovem a Florencí v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice. Postupně bude k vidění do poloviny srpna na osmi různých místech v Praze. ...

Prahu čeká velká tramvajová výluka. Dvacet linek změní na dva měsíce trasu

24. 4. 2024 | Cestující v Praze čeká od pondělí 29. dubna rozsáhlá výluka tramvají, která bude trvat přibližně dva měsíce. Dopravní podnik během této doby zrekonstruuje tramvajovou trať vedoucí Dlážděnou a Havlíčkovou ulicí. Omezení se dotkne více než dvaceti linek městské hromadné dopravy.

V Černošicích spadlo do bazénku batole, skončilo podchlazené v nemocnici

24. 4. 2024 | V Černošicích spadlo do zahradního bazénku 2,5leté dítě. Na místě zasahovali záchranáři, kteří jej pak podchlazené převezli do Fakultní nemocnice v Motole k dalším vyšetřením.

V létě papírování, na konci roku může začít stavba. Nádraží Vyšehrad nahradí byty

24. 4. 2024 | Desítky let chátrání končí. Nový majitel aktuálně představil „jízdní řád“ revitalizace pražského zdevastovaného secesního nádraží Vyšehrad. Stavaři nastoupí na konci letošního roku a za dva roky se do pozoruhodného areálu s desítkami mikrobytů a garážemi mohou stěhovat první nájemníci.

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. 4. 2024 | Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii ovládli 4:0. Ostrava doma zdolala mistry z Opavy 100:93 po prodloužení a vede 3:1 na zápasy.

„Hlavák“ pod pokličkou. Územní změna má Pentě pomoci stavět nad nádražím

23. 4. 2024 | Miliardový projekt může proměnit další část centra metropole. Kolejiště hlavního nádraží před vinohradskými tunely přikryje platforma o rozloze trojnásobku Václavského náměstí. Umožnila by to změna územního plánu, tento krok nyní řeší Praha 2. Pozemky vlastní České dráhy, ale území má rozvíjet společnost CR-City. V ní jsou zastoupeni manažeři Českých drah a developerské společnosti Penta.

Politou sochu rudoarmějce Praha restauruje, oprava vyjde na čtvrt milionu

23. 4. 2024 | Sousoší Sbratření ve Vrchlického sadech, které na začátku dubna neznámý vandal polil rudou barvou, Galerie hlavního města Prahy odstranila a nechá vyčistit. Podle Marie Foltýnové, vedoucí galerijního Oddělení správy veřejné plastiky, se nyní nachází v ateliéru restaurátorů. Předpokládaná cena opravy přitom činí 250 tisíc korun. Jak dlouho bude trvat, zatím není jasné.

Výzvou bude naučit se pracovat s lidmi v důchodovém věku, říká personalista

23. 4. 2024 | Počet zaměstnanců na zelených pozicích, tedy v oblastech obnovitelných zdrojů energie, jako jsou solární a větrné elektrárny nebo rozvoj udržitelného zemědělství, poroste rychleji než počet zaměstnanců v IT, říká Jiří Halbrštát, ředitel náboru a marketingu v personální agentuře ManpowerGroup, která pravidelně zveřejňuje průzkumy o trendech na trhu práce.

DPP už tramvaje nemusí rozebírat, do nového lakovacího boxu se vejdou celé

23. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil v ústředních dílnách provoz prvního průjezdného lakovacího boxu pro tramvaje. Ten umožní zaměstnancům podniku lakovat všechny typy vícečlánkových tramvají, aniž by je bylo nutné rozebírat. Nový box tak ušetří peníze a zefektivní péči o vozy. Výstavba dvoupodlažní budovy vyšla na 388 milionů korun a trvala 12 měsíců.

Středočeský kraj chystá obří tendr za 60 miliard, bude hledat železniční dopravce

23. 4. 2024 | Středočeský kraj letos v létě vypíše historicky největší veřejnou zakázku na nového provozovatele železnic za 60 miliard korun. Kraj ji připravuje společně s hlavním městem Prahou a vybraný dopravce bude provozovat až 50 dvoupodlažních elektrických jednotek pro zhruba 400 cestujících. Ty mají nahradit zejména vlaky CityElefant, které jsou na hraně své životnosti.

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. 4. 2024 | Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK) v úterý začalo předčítáním obsáhlé obžaloby. Na lavici obžalovaných usedlo patnáct lidí, stíhání také čelí čtyři firmy. Hlavním aktérem ovlivňování tendrů byl podle obžaloby podnikatel Pavel Valenta z firmy Camea, kterému hrozí až deset let vězení.

Z baráže do reprezentace. K českému týmu se připojí i obránce Ticháček

23. 4. 2024 | Do přípravy hokejové reprezentace na mistrovství světa v Praze a Ostravě se zapojí i kladenský obránce Jiří Ticháček. Jedenadvacetiletý bek, který ještě v pondělí pomáhal Rytířům k udržení v extralize v baráži se Vsetínem, se k národnímu týmu přidá tento týden na Slovensku. Český svaz ledního hokeje o tom informoval v tiskové zprávě.



Zpravodajství KladnoDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Úspěšná kooperace mezi kladenskými strážníky a policií vedla k zadržení pachatele vloupání

První dubnovou sobotu byla v ranních hodinách kladenská policie upozorněna na podezřelou osobu v lokalitě Habešovna. Díky všímavosti místních obyvatel ...



Čtvrtek 25.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes