KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Kladenský deník - zprávy

Z regionu

Kladenský deník - zprávy Zdroj: Kladenský deník - zprávy |

A zase budeme škrábat auta. Ranní mrazíky neminou o víkendu ani Kladensko

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Naděje na časné a kouzelné jaro jsou pryč. Víkend přinese na Kladensku i ranní mrazíky. Přes den by se teploty měly pohybovat kolem čtyř až šesti stupňů.

Byty v centru Kladna budou hotové za rok. Nejlevnější stojí více než tři miliony

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V centru Kladna pokračuje výstavba moderního ekologického bydlení. Projekt Byty Vrbenského v sousedství radnice nabídne 15 bytů a dvě komerční jednotky s balkony a zelení. Auta budou parkovat v podzemí. První bydlení má být zkolaudováno příští rok v březnu. Zájemci už se hlásí. Nejlevnější byty přesahují hranici tří milionů korun.

Podívejte se: Český červený kříž a město Kladno ocenily dárce krve

18. 4. 2024 | /FOTOGALERIE,VIDEO/ V obřadní síni kladenského magistrátu byli ve středu oceněni pravidelní dárci krve. Celkem se jich sešlo dvaatřicet. Dvanáct žen a dvacet mužů převzalo zlatou medaili Prof. MUDr. Jana Janského. Prohlédněte si fotografie a video ze slavnostního okamžiku.

Hokejovou síň otevřeli před 10 lety. Místo v ní má i Špotáková a Kratochvílová

17. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V úterý 16. dubna uplynulo přesně deset let od slavnostního otevření Hokejové síně v Lánech. U příležitosti tohoto výročí byly v ten den do síně slávy uvedeny další velké osobnosti sportovního světa. Své místo zde nyní mají atletky Barbora Špotáková, Jarmila Kratochvílová a hokejista Jaroslav Špaček. 

Hladinu Novasu pokryly uhynulé ryby, podle rybářů i města je vše v pořádku

17. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Hladinu velkého slánského rybníka Novas pokrývá už řadu dní nevzhledný film hrající barvami od žluté po tmavou a na vodě leží těla uhynulých ryb. Kolem hráze a podkovy je cítit nepříjemný zápach. Ekologická katastrofa se přesto nekoná.

Slánští nakupovali pro potřebné. Do sbírky potravin přispěli jídlem i drogerií

16. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Celkem 1641 kilogramů trvanlivých potravin a drogerie se podařilo v sobotu vybrat při jarní Sbírce potravin. Akci ve Slaném uspořádala Farní charita Slaný ve spolupráci s Potravinovou bankou Džbánsko. Lidé mohli přispívat v supermarketech Kaufland, Lidl a Billa Na Dolikách. 

Odraďte zloděje. Strážníci i policisté opět spouští značení kol a koloběžek

16. 4. 2024 | Jízdní kola, elektrokola a také elekrokoloběžky si mohou nechat zájemci označit unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA. Takzvané forenzní značení jízdních kol začne na služebně Městské policie Kladno od první červnové středy.   

Masna i další drogerie. Prázdné obchody ve Slaném našly brzy nové uplatnění

15. 4. 2024 | /ANKETA, VIDEO/ Za slánské pěší zóny Husovy ulice - Londy a stejně tak navazující Třebízského ulice zmizelo před časem několik provozoven. Oproti kladenské pěší zóně ta slánská přesto neskomírá. Všechny opuštěné prostory našly během poměrně krátké doby nové uplatnění. 

Fotokvíz: Poznáte obec na Kladensku?

14. 4. 2024 | Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kladensku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Podívějte se: Kadeřníci ze Stochova vyrazili na 12. ročník soutěže Děčínská vlna

13. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V Děčíně opět po roce soutěžili mladí kadeřníci a kadeřnice z různých koutů Česka, ale i ze Slovenska. 12. ročník Děčínské vlny, kterou pořádala Střední škola řemesel a služeb v Děčíně, se uskutečnil ve čtvrtek 11. dubna v Centru Pivovar.

Skvělá zpráva pro Slánské: Legendární Střelna zanedlouho otevře zahrádku

12. 4. 2024 | /FOTO/ Střelnu na sklonku loňského roku odkoupili od podnikatele Josefa Jelínka Asiaté. Tamní prodejna elektro se záhy proměnila v obchod s potravinami a dalším zbožím pod značkou Bala. Před krámem se na stojanech vyjímají sázené jarní květiny. S téměř letním počasím lidé vzpomínají na zdejší velmi oblíbenou zahrádku. Kladenský deník má pro všechny skvělou zprávu: zahrádka bude brzy zase otevřena.

Žáci devátých tříd se pořádně zapotili. Někteří už mají přijímačky za sebou

12. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Tisíce deváťáků na Kladensku zažily v pátek 12. dubna svůj velký den. Kluci a holky skládali totiž v prvním termínu na mnoha středních školách a gymnáziích přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka. Ti, kteří se měsíce před tím poctivě připravovali, jsou ve výhodě, že je v testech hned tak něco nepřekvapí.

V Kladně trvají uzavírky, kruhákem na Dobré řidiči projedu v květnu

12. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V rámci klíčové stavby „Modernizace trati Kladno – Kladno – Ostrovec“ pokračují v největším středočeském městě stěžejní úpravy nejen na kolejích. Některé komunikace jsou nadále uzavřené například výpadovka u Sletiště ve směru na Velkou Dobrou. 

Vraždil v lesích na Kladensku. Film Lesní vrah o muži ze Slaného jde do kin

11. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Chladnokrevný, zákeřný a své oběti bez jediné známky soucitu popravil. Takto experti popsali odsouzeného vraha Viktora Kalivodu ze Slaného, který v roce 2005 zastřelil v lesích u Malíkovic a Nedvědic tři lidi. Plánoval i vystřílení pražského metra. Do kin vstoupí ve čtvrtek 25. dubna nový film s názvem Lesní vrah, který je inspirován právě těmito událostmi. Prohlédněte si videa a snímky z natáčení. ...

Kde budou měřit strážníci tentokrát? Máme seznam ulic na celý duben

10. 4. 2024 | Strážníci Městské policie Kladno budou měřit rychlost vozidel projíždějících městem. Zaměří se hlavně na riziková místa, zejména u mateřských, základních i středních škol. Reagují tak na množící se počet bezohledných řidičů, kteří rychlou jízdou ohrožují ostatní. Místa, kde hlídky rychlost měří, určuje policie. 

Divadlo pod širým nebem. Ve Dvořákových sadech bude venkovní divadelní scéna

10. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Návštěvníci a herci Městského divadla Kladno se dočkají nové venkovní scény, která bude postavena v zahradě divadla – Dvořákových sadech. V sousedství divadelní kavárny tak vznikne nově hlediště i jeviště. Předpokládané náklady jsou okolo 10 až 12 milionů korun.

Kaple v Motyčíně už má svůj zvon. Na Františka se složili jednotlivci i spolky

9. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Odlit r. 2024 z veřejné sbírky na památku T. G. M. Tato slova má na sobě napsaná zvon František, který byl v neděli slavnostně představen u kapličky v Kladně- Motyčíně. Akce se uskutečnila jako poděkování všem, kteří na zvon přispěli. Příchozí si poslechli krásný koncert mobilní zvonkohry. Nechyběly ani dílny pro děti.

V kině Sokol zahrají Krucipüsk, soutěžte s Deníkem o dvě vstupenky

9. 4. 2024 | Ostrá rocková kapela Krucipüsk chystá nálet na kladenské posluchače. Její koncert pořádá klub Auto Da Fé, ale formace nebude hrát v jejích prostorách, ale v kladenském kině Sokol. To vše už tento pátek 12. dubna od 20 hodin.

Ples ve Stodole? Chatrající objekt se za 100 milionů změní v kulturní prostor

9. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Do Stodoly v kladenské zámecké zahradě se po více než pěti letech vrátí život. Objekt, kde se konaly svého času hlavně víkendové diskotéky a aktuálně slouží jen jako skladiště, přetvoří Kladno v moderní prostor vhodný pro konání kulturních akcí. Revitalizována bude i část zámecké zahrady a prostranství u zámku bude výhledově průchozí až do Podprůhonu. Projekt, který už má konkrétní obrysy, přijde městskou pokladnu na 100 milionů korun. ...

Třebichovičtí vyrazili na brigádu do ovocné aleje, pečují už o desítky stromů

8. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Členové Spolku Třebichovice uspořádali první dubnovou sobotu brigádu v ovocné aleji v lokalitě zvané Na Rovinách. Na návrší za vsí zajistili obnovu nevyhovujícího ochranného pletiva a jarní řez stromků, které zde společně před několika lety zasadili.



Zpravodajství KladnoDnes.cz

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčba hemofilie patří k těm nejnákladnějším, VZP za ni v loňském roce zaplatila rekordních 989 milionů ...

Úspěšná kooperace mezi kladenskými strážníky a policií vedla k zadržení pachatele vloupání

První dubnovou sobotu byla v ranních hodinách kladenská policie upozorněna na podezřelou osobu v lokalitě Habešovna. Díky všímavosti místních obyvatel ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...



Pátek 19.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes