KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Na TNT Express Meeting Kladno míří česká vícebojařská špička

22.05.2017
Součástí již 11. ročníku mezinárodního vícebojařského TNT Express Meeting Kladno 2017, který se uskuteční 17. - 18. června na kladenském atletickém stadionu Na Sletišti, bude letos Mistrovství české republiky ve vícebojích mužů a žen. O titul mistra a mistryně republiky se utkají nejlepší čeští vícebojaři a vícebojařky, kteří současně změří svoje síly s kvalitní zahraniční konkurencí. Do Kladna míří česká rekordmanka Eliška Klučinová a s ní také Kateřina Cachová, Adam Helcelet a Marek Lukáš.
Ilustrační snímek | Foto: desetiboj-kladno.cz
"Mistrovství České republiky ve vícebojích mužů nám umožní zapsat na startovní listinu TNT Express Meetingu Kladno mnohem více českých závodníku než tomu bylo v minulých letech," říká Zdeněk Lubenský, ředitel TNT Express Meetingu Kladno a dodává: "Letos bude v každé kategorii startovat zhruba deset českých atletů, kteří budou mít příležitost změřit své síly nejen mezi sebou, ale v rámci nejvyšší světové vícebojařské série IAAF také s kvalitní zahraniční konkurencí."

Aktuálně je na startovní listině zapsáno 25 atletů a 33 atletek z 23 zemí a 4 kontinentů. Na TNT Express Meetingu Kladno se nově představí závodníci z Grenady, Ghany a Zimbabwe a opakovaně budou startovat vícebojaři z exotických zemí jako je Mauricius, Burundi a Benin.

"Jsem velice rád, že tradice kvalitního vícebojařského mítinku pokračuje i jedenáctým ročníkem. TNT Express mítink je součástí světové vícebojařské série IAAF Challenge a v letošním ročníku bude součástí také domácí šampionát mužů a žen ve vícebojích, takže se diváci mohou těšit nejen na světové špičky, ale také na domácí závodníky, kteří se budou chtít předvést v co nejlepším světle," řekl Libor Varhaník, předseda Českého Atletického svazu a dodal: "Domnívám se, že takové spojení má svá pozitiva a že si v polovině června užijeme skvělé vícebojařské závody v Kladně na Sletišti za bohaté účasti fanoušků."

Divácky atraktivní podívanou slibuje nejen souboj Klučinové (6460b) s Cachovou (6328b), ale také souboj Adama Helceleta (8291b) s Alžířanem Larbi Bourradou (8521b) a Jihoafričanem Willemem Coertzenem (8398b).

"Vzhledem k tomu, že jsem zrušila svoji účast na mítinku v Götzisu, mám ke splnění limitu na letošní mistrovství světa jen dvě šance. TNT Express Meeting Kladno a evropský pohár," říká Eliška Klučinová a doplňuje: "A já bych samozřejmě těch 6200 bodů chtěla splnit hned na poprvé, na mém oblíbeném kladenském stadionu, kde se mi daří a kde mě podporuje domácí publikum."

Mezi další atletky, které se poperou o pořadí na MČR ve víceboji žen paří například Barbora Zatloukalová, či nadějná juniorka Jana Novotná. Zajímavostí je, že v hlavní ženské soutěži letošního mítinku budou o co nejlepší umístění bojovat také dcery bývalého světového rekordmana v desetiboji a nynějšího šéftrenéra českých atletů Tomáše Dvořáka, Barbora a Kateřina. Právě Tomáš Dvořák a Roman Šebrle patřili v prvních ročnících k hlavním hvězdám mítinku.

Stejně jako v minulých letech doplní program TNT Express Meetingu Kladno také závody mladších a starších žáků kladenského atletického oddílu Tepo Kladno. Ti změří své síly ve třech běžeckých disciplínách: 60m, 150m a 300m.

TNT Express Meeting Kladno se od roku 2010 řadí mezi 5 elitních vícebojařských akcí, které jsou součástí nejvyšší světové vícebojařské série IAAF Combined Events Challenge. Mezi nimi si drží již několik let v řadě druhou příčku v hodnocení kvality předvedených výkonů. K partnerům TNT Express Meetingu Kladno patří od prvního ročníku město Kladno a sportovní oddíl AC Tepo Kladno.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Kulturní instituce Středočeského kraje představily svůj adventní program

Středočeské galerie a muzea představily bohatý adventní program. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, vánoční trhy, koncerty, výtvarné dílny či soutěže napříč Středočeským krajem. Tento rok advent začíná 3. prosince, ale některé akce mohou zájemci ...

Advent a Vánoce ve středních Čechách: Betlémy, tradice a zážitky

Adventní čas si ve středních Čechách užijete naplno. Navštivte vánoční trhy, kde se ponoříte do kouzla vánoční atmosféry a ochutnáte tradiční lahůdky. ...

Letní prázdninová soutěž Déčka již po osmé, tentokrát s podtitulem Konec telky?!

Stejně jako v předchozích letech přichází Déčko s letní prázdninovou hrou pro celou rodinu, tentokrát s podtitulem Konec telky?! Principem je motivova ...

Dan Bárta a Illustratosphere vydávají v reedici svá první alba a vyráží na turné

Dan Bárta & Illustratosphere vydávají po více než dvou desetiletích reedice vyprodaných prvních alb Illustratosphere (2000) a Entropicture (2003), kte ...

Středočeský kraj bude na olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji reprezentovat 88 sportovců

V neděli 22. ledna 2023 začíná 20. ročník Olympiády dětí a mládeže, který se bude konat v Královéhradeckém kraji. Středočeský kraj bude reprezentovat ...





Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes